divendres, 17 d’octubre del 2014

PROJECTE COMENIUS “LE MARIAGE, TOUTE UNE HISTOIRE”


El projecte Comenius en el que col·labora l’IES Guillem Colom Casasnoves junt amb 4 altres Instituts de Secundària i Formació Professional d’Alemanya, França, Bèlgica i Itàlia gira al voltant del tema del matrimoni i les noces. Al llarg de dos anys, tots els centres duran a terme una sèrie d’activitats per tal de treballar conjuntament aquest tema. Així com a activitats inicial tots els centres han preparat una exposició on es presenten treballs diversos sobre l’organització de les noces, mapes conceptuals sobre el vocabulari, els diferents tipus de matrimonis existents a l’actualitat, les diferències entre els matrimonis d’abans i d’ara, etc.
L’objectiu final del projecte és anar investigant el món de les noces des de diferents punts de vista per tal d’elaborar un àlbum final que reculli totes les tradicions i particularitats de cada país que es materialitzarà en unes noces Comenius el mes d’abril de 2015.

PAÏSOS PARTICIPANTS

* LYCÉE PROFESSIONNEL PRIVÉ SAINTE-THÉRÈSE, MAROMME
*ISTITUTO PROFESSIONALE DI STATO PER I SERVIZI ENOGASTRONOMICI E DELL'OSPITALITA' ALBERGHIERA "K. WOJTYLA" – CATANIA
* IES GUILLEM COLOM CASASNOVES, SÓLLER
* SBSZ "LUDWIG ERHARD" EISENACH
* CENTRE EDUCATIF COMMUNAL SECONDAIRE LA GARENNE, CHARLEROI

AL NOSTRE CENTRE 

La setmana del 2 al 9 de novembre el centre acollirà un grup de 16 professors i 21 alumnes procedents dels diferents països socis. Els alumnes seran acollits per famílies d’alumnes de Batxiller i dels Graus Mitjans de Cuina i Administratiu. Durant la setmana els alumnes hauran d’editar un vídeo a partir d’entrevistes realitzades als diferents països sobre el tema del projecte. A més, hi haurà tot una sèrie de tallers, activitats i sortides, entre d’altres, visites a Palma i a Sóller per conèixer els indrets més populars on es casen els mallorquins, una conferència sobre com eren les noces als segles XVIII i XIX a Mallorca, una xerrada de l’empresa Moments en que s’explicarà quin és el procés de muntatge d’unes noces, etc.

ALTRES LLOCS

El proper mes de febrer tindrà lloc la 4ª reunió del Projecte a Charleroi (Bèlgica). Un grup de 5 o 6 alumnes del nostre centre més 2 professors es desplaçaran a Bèlgica per tal de participar a les reunions i activitats. Després dins el mes d’abril hi haurà la 5ª i darrera reunió a Catània (Itàlia) on es conclourà el projecte amb la celebració d’unes noces Comenius.

ALUMNES PARTICIPANTS

1. Virginia Suau Banegas 2n Cuina
2. Margalida Carme Llompart García 1r Batx A
3. Marina Castell Bruno 1r Batx B
4. Chelsy Canals Wood 1r Batx B
5. Elvira Sanza Casas 2n Batx A
6. Maria Cabot Aguilar 1r Batx B
7. Clara Coll Escalas 1r Batx B
8. Catalina Bisbal Castañer 1r Batx A
9. Laura Martínez López 1r Batx C
10. Xesca Jordan López 1r Batx C
11. Marina Coll Sánchez 1r Batx B                                
12. Aña Elena Dumpfhart 1r Batx A
13. Ariadna Pons Puig 1r Batx C
14. Margalida Amengual Palou 1r Batx B
15. Joan Palou Tovar 2n Cuina
16. Vanessa Morell Morales 1r Admin
17. Maria Bisbal Magan 1r Batx
18. Pep Salas 2n Admin
19. Teresa 2n Batx
20. Diego 2n Batx
21. Sandra 2n Batx

Professor responsable i coordinador:

Oscar Eugenio Dons

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada